Att våga misslyckas

Att våga misslyckas

 

Igår skrev jag 1990 tecken på boken. Det är alltså mindre än målet på 4147 tecken men jag ligger fortfarande före schemat inför deadline. Jag bakade macarons för första gången igår och det var en livsomvälvande upplevelse. Processen i sig och som pricken över i, smaken av min alldeles egna macaron.

När jag väntade på att de skulle få lite skinn på ytan googlade jag bilder på macarons och hittade en blogg som totalt demolerade alla föreställningar om hur svårt macarons ska vara att lyckas med. Författaren till bloggen dissekerade alla utdragna tekniker och konstaterade att herregud människor- det är bara en liten kaka”. Jag skrattade gott åt det. Självklart hade jag både låtit äggen sitta framme, gjorde italiensk maräng, vågade knappt röra ihop smeten och tänkte låta allting vila på plåten i en hel timme innan de skulle in i ugnen. Jag hade glömt skaka plåten för att få bort luftbubblor innan de hade börjat torka på ytan och jag var orolig- var det kört nu? 

Det blogginlägget var precis det som jag behövde läsa i den stunden, det är synd att jag inte läste det en dag innan bara, det hade sparat mig tid och oro. Läs själv här.

Jag har blivit modigare i allt möjligt sedan jag påbörjade min bokutmaning. Alla omkring mig har gett sig på macarons men jag har förstått att de är knepiga och därför har jag knappt velat smaka på dem när jag fått dem serverade. Tänk om jag gillar dem så mycket att jag kommer vilja baka dem och tänk om jag inte klarar det då? Precis så tänkte jag.

Nej, jag gav upp på macarons redan innan jag hade smakat på dem. Men nu? Nu fattade jag mod och även om första plåten blev en katastrof (stora som glasunderlägg) så lyckades jag ändå få till någonting bättre någon plåt senare. Inte så små och petite som ett franskt bakverk ska vara men de smälter alldeles ljuvligt i min mun ändå. Vi får se om jag får till ett snyggt foto på dem bara.

Och skrivandet då? Herregud människor- det är bara ord som bildar meningar som blir till en bok.

 

Skriv en kommentar