Den egentliga anledningen till att du inte satsar på dina drömmar

Den egentliga anledningen till att du inte satsar på dina drömmar

 

Du tror att du väntar på rätt tid, plats, idé, men egentligen väntar du bara på tillåtelse för att gå efter det du vill ha.

Du tror att du väntar på att saker och ting ska lugna ner sig, men egentligen väntar du på tillåtelse för att prioritera dina drömmar.

Du tror att du väntar på mer pengar, men egentligen väntar du på tillåtelse att bestämma att dina drömmar är viktiga.

Gör du planer av dina drömmar?

dreamplans

Alla vi, söker kanske tillåtelse i någon bemärkelse för att ta steget in i våra egna liv. Våra liv så som vi föreställer oss dem. Det kan handla om att man vill vara vältränad, börja skriva på den där novellen eller kanske att starta eget företag.

Sanningen är att du inte kommer att få den där tillåtelsen. Den kan du bara ge dig själv.

När jag var liten bad jag inte om tillåtelse för att rita, eller skriva berättelser, eller för att sjunga och dansa. Jag målade vad jag kände för, dansade när jag hörde musik, sjöng för att hålla mig själv sällskap och skrev för att reda ut tankarna. Sen fick jag lära mig att det på något sätt inte var ok. Sådär ”mellan raderna”.

Jag och Jante gjorde slut som kompisar för ett tag sedan. Han tyckte att jag skulle vänta hela tiden. Viskade i örat på mig att det inte är lönt, att jag inte fick. Han tyckte aldrig att jag dög.

Han var en sådan där energitjuv, kan man säga. Han ringer ibland, skickar meddelanden på Facebook ”Vad händer?” kan han fråga. Men jag har bara ett svar till honom:

Fuck Off Jante. Jag är upptagen.

 

 

Skriv en kommentar