skriv för hand men spara digitalt, jo det går faktiskt.

skriv för hand men spara digitalt, jo det går faktiskt.

 

Till min mans stora förtret så har jag en liten samlare som bor i mig. Ett litet troll som älskar att spara saker jag aldrig använder.

Jag slänger inte gärna saker men jag försöker lära mig att släppa taget. Böcker kan han glömma att jag någonsin gör mig av med. Kanske någon pocketbok, typ som jag hatade, kanske. Jag kan inte ens göra mig av med gammal kurslitteratur, som min lagbok som nu är osäljbar för att den är gammal. Jag menar, mitt vackra färgkodade fliksystem? skulle jag ta bort allt det? Mina anteckningar i marginalerna? De känns som en del av mig. Så lagboken står där i bokhyllan, mest som ett tungt bokstöd. Men mina flikar gör mig glad än idag.

Jag erkänner, jag har en Ipad. Jag har köpt E-böcker. Men min bokhylla (samlarmani) är anledningen till att jag aldrig kommer att bli en digital nomad.

Anteckningsböcker däremot. Jag älskar mina moleskine. Mest för att jag vet att de inte kommer att förändras och att jag kan skaffa ett nytt var som helst och det är som en fortsättning på den gamla boken. Att de aldrig går sönder känns tryggt. Jag har mycket på min dator och molnet men penna mot papper är mänskligt. Vi behöver hålla fast vid det mänskliga. Mina anteckningsböcker är som små tidskapslar.

Om jag skulle byta ut böcker mot e-böcker, vad händer då med mina anteckningar?

Mod notebooks är en anteckningsbok som du fyller i som vilken annan. Skillnaden är att när du skrivit klart i den, så stoppar du ner anteckningsblocket i ett medföljande kuvert. Du skickar paketet tillbaka till företaget och de digitaliserar den. (det ingår när du köper ett block). Du kan få tillbaka själva blocket om du vill men nu har du dina anteckning i molnet. Självklart är de fortfarande i snygg anteckningsboksform.

Spana in detta här

Jag tyckte att det hela var en smart företagsidé men den är lite för nära ”äsch det kan jag typ göra själv ” (nej det kan du inte, inte snyggt i alla fall men du tror ju det.) 

Känner du likadant? Har svårt att släppa din Moleskine? Trots att Mod notebooks verkar vara precis samma sak? Då kanske Livescribe är något för dig.

Livscribe for Moleskine är en speciell anteckningsbok som har små, små hål i pappret. Du skriver med en specialpenna som känner av dessa hål. Vad får du ut av detta? En digital kopia direkt. Du kan skriva  i blocket och se samma sak uppenbara sig i din Ipad. Om det nu var någonting du saknade. Du slipper skicka iväg ditt block till en scanner. Tänk om någon läser den? Det negativa är väl pennutbudet. Kaffefläckarna följer inte med till molnet heller.

Kolla in detta här 

Jag lägger ner alldeles för mycket tid på att kolla upp sådant här istället för att skriva. Procrastination is a beast.

Vilken hade du valt? 

 

Skriv en kommentar