Stranger than Fiction

Stranger than Fiction

Vad är vitsen med att ha en författarblogg om jag inte delar med mig av guldkorn som jag har hittat?

Låt mig introducera Stranger than Fiction– En kategori fylld med skrivövningar som tar avstamp i verkligheten.

Om det har gått ett par dagar sedan jag skrev och jag behöver jobba upp momentum i skrivandet tycker jag att det är kul att läsa i tidningen och se vad som sticker ut.

Som det här. Visst vill man klippa ut det och klistra upp på väggen 🙂

skatteverkethelsinki

När jag hittar sådana här saker så brukar frågorna hopa sig, vad är detta för arbetsplats? Var är chefen? Vem var den stackars människan som inte var saknad? Hur kan ingen märka någon skillnad, var han levande död redan innan han dog? Tänk om han var ett spöke som betraktade alla sina kollegor, hur de INTE hittade honom, vad tänker spöket när dagarna går och ingen förstår att han har dött?

Jag sätter timern på 5 minuter och börjar skriva. Är det fortfarande kul efter fem minuter så fortsätter jag men det brukar räcka för att dra igång de rostiga gestaltningshjulen. Sedan ger jag mig på mitt vanliga skrivande.

Prova och berätta vad du tycker!

Skriv en kommentar